Site Overlay

August Hydes

Tot 2013 ging Simon Alice René als August Hydes door het leven. Een muzikaal alter ego dat hem het underground-album “The Extraction of King Minos” (2011) deed baren. Datzelfde album leverde hem een jaar later een plaatsje op Humo’s Rock Rally op. Nadien hing Simon August aan de wilgen en verruilde het Engels voor zijn moedertaal.

Over The Extraction of King Minos

August Hydes is een muzikaal alter ego dat met het album ‘The Extraction of King Minos” tot leven komt. Dit album is een mythische vertaling van zo’n drie decennia levenservaring die August als koninklijk koekoeksjong heeft doorlopen. Frustraties en schoonheden uit het dagelijkse leven worden hier muzikaal vertaald, waarbij verschillende muzikale genres als uitgangspunt dienen.

Foto: Hans Vangeel

Over August Hydes op HRR 2012

Indiestyle: “August Hydes steekt niet slecht van wal. Zijn muziek speelt met contrasten tussen hard en zacht zoals ook ‘Pinball Wizard’ van The Who dat doet, en balanceert voortdurend op de grens van net wel of net niet, als een schilderij met potentieel dat nog niet helemaal af is. Volledig overtuigen doet de singer-songwriter die zijn band last minute bijeen had geraapt wel met het nummer ‘Uncle Bens Applepie’.”